Black Screen on graphics mode lxde

Non release banter
Post Reply
JR44
White ninja
White ninja
Posts: 10
Joined: 27 Oct 2013, 20:33
Distribution: Porteus 2.1 64bit
Location: US

Black Screen on graphics mode lxde

Post#1 by JR44 » 10 Nov 2013, 17:36

Everything was working fine until the pc froze when I clicked apply on and catalyst. control center and was forced yo shutdown. Always fresh works so that means there's some sort of corruption on my save.dat which let me to trying the save repair tool on always fresh but that didn't help either. Any help?

JR44
White ninja
White ninja
Posts: 10
Joined: 27 Oct 2013, 20:33
Distribution: Porteus 2.1 64bit
Location: US

Re: Black Screen on graphics mode lxde

Post#2 by JR44 » 10 Nov 2013, 19:31

oops wrong section. can a admin/mod move it to newbie questions?

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4547
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Black Screen on graphics mode lxde

Post#3 by fanthom » 10 Nov 2013, 20:28

please move amd-catalyst driver to /optional then boot porteus to text mode and run following command:

Code: Select all

rm /mnt/live/memory/changes/etc/X11/xorg.conf
now move catalyst back to /modules and reboot.

if that wont help then you'll have to create new save.dat i'm afraid as i'm not sure what kind of damage catalyst driver made to your system.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

JR44
White ninja
White ninja
Posts: 10
Joined: 27 Oct 2013, 20:33
Distribution: Porteus 2.1 64bit
Location: US

Re: Black Screen on graphics mode lxde

Post#4 by JR44 » 16 Nov 2013, 15:57

Rm cannot remove /mnt/live/memory/changes/etc/X11/xorg.conf: no such file or directory

User avatar
phhpro
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 545
Joined: 10 Nov 2013, 20:35
Distribution: .

Re: Black Screen on graphics mode lxde

Post#5 by phhpro » 17 Nov 2013, 23:44

...
Last edited by phhpro on 03 Feb 2016, 21:58, edited 1 time in total.

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4547
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Black Screen on graphics mode lxde

Post#6 by fanthom » 18 Nov 2013, 09:42

i thought there is some custom xorg.conf in your changes which is causing troubles. seems not so you'll have to create new save.dat i'm afraid.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

micele
Ronin
Ronin
Posts: 2
Joined: 28 Jun 2013, 09:00
Distribution: porteus
Location: Italy

Re: Black Screen on graphics mode lxde

Post#7 by micele » 19 Nov 2013, 11:42

Hello,
I've a problem configuring xorg.conf ,
I would like to configure dual desktop extended on 2 hdmi (on same card)

lspci get this output:
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)


using xrandr command
xrandr --output HDMI1 --auto --output HDMI2 --auto --right-of HDMI1
..is ok


using these xorg.conf not run correctly (duplicate desktop):

Code: Select all

Section "ServerLayout"
	Identifier     "Layout 1"
	Screen      0  "Screen0"
	Screen      1  "Screen1"  RightOf "Screen0"
	InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
	InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
	ModulePath   "/usr/lib/xorg/modules"
	FontPath     "/usr/share/fonts/local"
	FontPath     "/usr/share/fonts/TTF"
	FontPath     "/usr/share/fonts/OTF"
	FontPath     "/usr/share/fonts/Type1"
	FontPath     "/usr/share/fonts/misc"
	FontPath     "/usr/share/fonts/CID"
	FontPath     "/usr/share/fonts/75dpi/:unscaled"
	FontPath     "/usr/share/fonts/100dpi/:unscaled"
	FontPath     "/usr/share/fonts/75dpi"
	FontPath     "/usr/share/fonts/100dpi"
	FontPath     "/usr/share/fonts/cyrillic"
EndSection

Section "Module"
	Load  "dbe"
	Load  "dri"
	Load  "dri2"
	Load  "extmod"
	Load  "glx"
	Load  "record"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier  "Keyboard0"
	Driver      "kbd"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier  "Mouse0"
	Driver      "mouse"
	Option	    "Protocol" "auto"
	Option	    "Device" "/dev/input/mice"
	Option	    "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
EndSection

Section "Monitor"
	Identifier   "Monitor0"
	VendorName   "PHILIPS"
	ModelName    "246V5L"
	DisplaySize  531 299
EndSection

Section "Monitor"
	Identifier   "Monitor1"
	VendorName   "PHILIPS"
	ModelName    "246V5L"
	DisplaySize  531 299
EndSection

Section "Device"       
	Identifier  "Card0"
	Driver      "intel"
	BusID       "PCI:0:2:0"
EndSection

Section "Screen"
	Identifier "Screen0"
	Device     "Card0"
	Monitor    "Monitor0"
	SubSection "Display"		
		Depth		24
		Modes		"1280x720"
	EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
	Identifier "Screen1"
	Device     "Card0"
	Monitor    "Monitor1"	
	SubSection "Display"		
		Depth		24
		Modes		"1920x1080"
	EndSubSection
EndSection

what is wrong???
Thankyou!

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4547
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Black Screen on graphics mode lxde

Post#8 by fanthom » 19 Nov 2013, 15:08

hi micele,

not sure about the proper xorg.conf syntax byt maybe you could add this xrandr command at the end of /opt/porteus-scripts/xorg/gui-autostart script?
it should work just fine.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

micele
Ronin
Ronin
Posts: 2
Joined: 28 Jun 2013, 09:00
Distribution: porteus
Location: Italy

Re: Black Screen on graphics mode lxde

Post#9 by micele » 19 Nov 2013, 16:39

ok, i try to modify xorg.conf :

Code: Select all

Section "ServerLayout"
	Identifier     "Layout 1"
	Screen      0  "Screen 0"
	Screen      1  "Screen 1"
	InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
	InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
	ModulePath   "/usr/lib/xorg/modules"
	FontPath     "/usr/share/fonts/local"
	FontPath     "/usr/share/fonts/TTF"
	FontPath     "/usr/share/fonts/OTF"
	FontPath     "/usr/share/fonts/Type1"
	FontPath     "/usr/share/fonts/misc"
	FontPath     "/usr/share/fonts/CID"
	FontPath     "/usr/share/fonts/75dpi/:unscaled"
	FontPath     "/usr/share/fonts/100dpi/:unscaled"
	FontPath     "/usr/share/fonts/75dpi"
	FontPath     "/usr/share/fonts/100dpi"
	FontPath     "/usr/share/fonts/cyrillic"
EndSection

Section "Module"
	Load  "dbe"
	Load  "dri"
	Load  "dri2"
	Load  "extmod"
	Load  "glx"
	Load  "record"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier  "Keyboard0"
	Driver      "kbd"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier  "Mouse0"
	Driver      "mouse"
	Option	    "Protocol" "auto"
	Option	    "Device" "/dev/input/mice"
	Option	    "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
EndSection

Section "Monitor"
	Identifier   "HDMI1"
	VendorName   "PHILIPS"
	ModelName    "246V5L"
	DisplaySize  531 299	
    Option      "PreferredMode" "1920x1080"
	Option      "Position" "0  0"
EndSection

Section "Monitor"
	Identifier   "HDMI2"
	VendorName   "PHILIPS"
	ModelName    "246V5L"
	DisplaySize  531 299	
    Option      "PreferredMode" "1920x1080"
	Option      "Position" "1920  0"
EndSection

Section "Device"       
	Identifier  "Card0"
	Driver      "intel"
	BusID       "PCI:0:2:0"
EndSection

Section "Screen"
	Identifier "Screen 0"
	Device     "Card0"
	Monitor    "HDMI1"
	SubSection "Display"		
		Depth		24
		Modes		"1920x1080"
	EndSubSection
	SubSection "Display"		
		Depth		24
		Modes		"1280x720"
	EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
	Identifier "Screen 1"
	Device     "Card0"
	Monitor    "HDMI2"	
	SubSection "Display"		
		Depth		24
		Modes		"1920x1080"
	EndSubSection
	SubSection "Display"		
		Depth		24
		Modes		"1280x720"
	EndSubSection
EndSection
Porteus now start extended 2 monitor, now my difficulty is to run 2 instances of firefox, first on left monitor and second on second monitor from script.
I try launch firefox --display:0.0 and it's start on left monitor, but when i launch firefox --display:0.1 or firefox --display:a.b .. ..anything I write as 'a' and 'b' always start on left monitor!!!!

xrandr -q get this output:

Code: Select all

Screen 0: minimum 320 x 200, current 3840 x 1080, maximum 8192 x 8192
VGA1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
HDMI1 connected 1920x1080+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 531mm x 299mm
   1920x1080      60.0*+   50.0     25.0     30.0  
   1680x1050      60.0  
   1280x1024      75.0     60.0  
   1440x900       75.0     59.9  
   1280x720       60.0     50.0  
   1440x576       25.0  
   1024x768       75.1     60.0  
   1440x480       30.0  
   800x600        75.0     60.3  
   720x576        50.0  
   720x480        59.9  
   640x480        72.8     75.0     66.7     60.0     59.9  
   720x400        70.1  
DP1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
HDMI2 connected 1920x1080+1920+0 (normal left inverted right x axis y axis) 531mm x 299mm
   1920x1080      60.0*+   50.0     25.0     30.0  
   1680x1050      60.0  
   1280x1024      75.0     60.0  
   1440x900       75.0     59.9  
   1280x720       60.0     50.0  
   1440x576       25.0  
   1024x768       75.1     60.0  
   1440x480       30.0  
   800x600        75.0     60.3  
   720x576        50.0  
   720x480        59.9  
   640x480        72.8     75.0     66.7     60.0     59.9  
   720x400        70.1  
DP2 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
...
Thanks

tome
Contributor
Contributor
Posts: 561
Joined: 26 Jun 2013, 14:03
Distribution: x64 Openbox
Location: Poland
Contact:

Re: Black Screen on graphics mode lxde

Post#10 by tome » 19 Nov 2013, 22:37

You need -no-remote option to start new instance of firefox if you already have current instance.

Post Reply