No internet connection detected when running kiosk wizard

Post bug reports related to either the kiosk ISO or the kiosk wizard here.
Post Reply
mdale
Ronin
Ronin
Posts: 1
Joined: 30 Oct 2013, 12:27
Distribution: Ubuntu
Location: UK

No internet connection detected when running kiosk wizard

Post#1 by mdale » 30 Oct 2013, 12:32

I am new to linux, so apologies if this is a stupid question. I am running Ubuntu 13.10 and trying to use the kiosk wizard tool. I have run the script in terminal but can only get as far as an error message saying that an internet connection is required to download components. My computer is connected to the internet via LAN and the internet is working. How can i get the wizard to detect my connection please?

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5574
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: No internet connection detected when running kiosk wizar

Post#2 by brokenman » 30 Oct 2013, 18:00

The wizard uses a simple wget check to see if the server that contains the files required is working. It may be that the kiosk server wasn't available at the time you ran the wizard. Please wait a bit and run it again to be sure. Let us know if you still can't get it to run.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4618
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: No internet connection detected when running kiosk wizar

Post#3 by fanthom » 30 Oct 2013, 19:31

are you behind a proxy by any chance? if yes then please have a look on this:
viewtopic.php?f=104&t=1578&p=15307#p15348
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Post Reply