Brightness problem with Intel T4500

Post here if you are a new Porteus member and you're looking for some help.
Post Reply
racer63
White ninja
White ninja
Posts: 8
Joined: 30 Aug 2013, 20:52
Distribution: Porteus, MATE
Location: mx

Brightness problem with Intel T4500

Post#1 by racer63 » 31 Aug 2013, 16:23

I have a Gateway laptop with the T4500 chip, I've read that gives some problems with the brightness at sartup. If I power on the laptop with low brightness, screen goes black, but if I power on with max brightness everything is normal. Once in the desktop I can't change the brightness and the battery charger has to be pluged, otherwise the screen goes black.

Looking other forums and other threads here, I found that the solution is adding a line in /etc/rc.local and adding acpi_osi=Linux to kernel line. So how I can edit this lines?

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4616
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Brightness problem with Intel T4500

Post#2 by fanthom » 31 Aug 2013, 18:06

hi racer63,

you should add this cheatcode to all modes (GUI, text, copy2ram, etc) in /boot/syslinux/porteus.cfg rather than rc.local.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

racer63
White ninja
White ninja
Posts: 8
Joined: 30 Aug 2013, 20:52
Distribution: Porteus, MATE
Location: mx

Re: Brightness problem with Intel T4500

Post#3 by racer63 » 31 Aug 2013, 21:40

The acpi_osi=Linux as cheat code solved part of the problem. If I power on with the brightness max, it boots, but if I don't change the brightness level, screen goes black. At least, now the brightness control is working on the desktop.

Thanks fanthom

Post Reply