Showing the bookmarks toolbar

Share your opinion about Porteus Kiosk Edition.
Post Reply
maurizio
White ninja
White ninja
Posts: 5
Joined: 25 Jun 2013, 14:31
Distribution: Mint
Location: Switzerland

Showing the bookmarks toolbar

Post#1 by maurizio » 25 Jun 2013, 14:48

Hello,
I discovered Porteus Kiosk edition a couple of days ago and it (almost) perfectly fits my needs (thank you for the outstanding work!). The reason for the [(almost)] is that I've been spending several hours trying to figure out how to display the bookmarks toolbar and populate it with a set of urls.
Thanks to the good documentation I figured out how to manually put a suitable places.sqlite (created within another instance of FF) in the right place and repackage the iso.
However, I was unable to let FF display the bookmarks toolbar. I tried tweaking the localstore.rdf file, but with no success.
I'm wondering if this couldn't be a feature the wizard could take care of (i.e. by asking the user to supply an existing places.sqlite file). I would be glad to help with this, but I should find out how to have the bookmarks toolbar displayed in the first place.
Any localstore.rdf guru out there?

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4546
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Showing the bookmarks toolbar

Post#2 by fanthom » 25 Jun 2013, 17:01

hi maurizio,

bookmark tab is disabled in firefox by default in the fullscreen mode:
https://support.mozilla.org/en-US/questions/956050

Kiosk needs additional action to display it (need to add 'Bookmarks Toolbar Items' to the bokmarks filed) so here are tweaks which should do it for you:
http://www.mediafire.com/download/2td6w ... kmarks.tar

please unpack 003-settings.xzm and replace original files in squashfs-root/home/guest/.mozilla/firefox/c3pp43bg.default folder.

not sure if i add this option to the wizard as users would still have to add their custom bookmarks with places.sqlite and this would bring a lot of confusion i guess.
we have solution in this thread anyway so can point interested parties up here.

please add [SOLVED] if it's working for you.

Thanks
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

maurizio
White ninja
White ninja
Posts: 5
Joined: 25 Jun 2013, 14:31
Distribution: Mint
Location: Switzerland

[SOLVED] Re: Showing the bookmarks toolbar

Post#3 by maurizio » 25 Jun 2013, 18:56

Hi fanthom,
Thank you very much for the quick answer! Your solution basically works. I just needed to comment out (or just delete) the second @namespace declaration in chrome/userChrome.css (otherwhise porteus kiosk didn't want to load):

Code: Select all

@namespace url("http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul");
#minimize-button { display:none !important; }
#restore-button { display:none !important; }

/* @namespace url(http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul); */
#PersonalToolbar[moz-collapsed="true"]{
visibility: visible !important;
}
Best regards!

Post Reply