Proxy Support [Solved]

New features which should be implemented in Porteus Kiosk Edition and the kiosk wizard.
User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5576
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: Proxy Support

Post#31 by brokenman » 28 Mar 2013, 00:11

Updated latest wizard with disable firewall support. Sorry for the oversight. I believe this existed in older versions but got lost somewhere along the way.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

jmalon
Black ninja
Black ninja
Posts: 78
Joined: 21 Mar 2013, 19:39
Distribution: Linux Mint
Location: Collinsville, OK

Re: Proxy Support

Post#32 by jmalon » 28 Mar 2013, 15:49

So far, I've done the following: "use wizard to setup your own firefox password -> disable firewall manually -> launch custom kiosk ISO in vbox -> go to 'about:home' -> click on 'settings' -> type your password -> fill in proxy details and check net connection." The only exception is that I used the updated kiosk wizard to disable the firewall. After I changed the proxy settings in the browser I was still unable to get to the Internet.

I can send you the newly created ISO, porteus-kiosk-10.iso, of 44 MB. Where do you want it?

I changed all of the passwords to ABcd1234!.

User avatar
Hamza
Warlord
Warlord
Posts: 1847
Joined: 28 Dec 2010, 07:41
Distribution: Porteus
Location: France

Re: Proxy Support

Post#33 by Hamza » 28 Mar 2013, 16:46

A public file sharing site is enough. Something like mediafire would be good. Thanks
NjVFQzY2Rg==

jmalon
Black ninja
Black ninja
Posts: 78
Joined: 21 Mar 2013, 19:39
Distribution: Linux Mint
Location: Collinsville, OK

Re: Proxy Support

Post#34 by jmalon » 28 Mar 2013, 19:19

Uploaded to mediafire: http://www.mediafire.com/?vmnatmmzcv2xihm -- 42 MB

I have tomorrow, Friday, off for Good Friday. I'll check back on Monday.

Thank you again for your work!

jmalon
Black ninja
Black ninja
Posts: 78
Joined: 21 Mar 2013, 19:39
Distribution: Linux Mint
Location: Collinsville, OK

Re: Proxy Support

Post#35 by jmalon » 28 Mar 2013, 20:54

I've uploaded a document I created to hopefully help someone else out there with PKE customization. It is still a work-in-progress, but should be good enough for now for someone to get started with. I'll update and post it as I learn more about PKE.

PorteusKioskEditionCustomizations-Shareable.pdf
http://www.mediafire.com/view/?gvfo4bxbuqnldyq

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4621
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Proxy Support

Post#36 by fanthom » 28 Mar 2013, 21:49

@jmalon
i'll do my best to give you an answer about proxy issue early next week.

kudos for creating kiosk customization doc. things which are obvious for us may be a show stoppers for fresh porteus kiosk users.
let us know when this doc is finished an we will link it on the kiosk info/faq page.

cheers
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

User avatar
Hamza
Warlord
Warlord
Posts: 1847
Joined: 28 Dec 2010, 07:41
Distribution: Porteus
Location: France

Re: Proxy Support

Post#37 by Hamza » 28 Mar 2013, 22:13

@jmalon,
If you allows me, I could host it on porteus.org :)
NjVFQzY2Rg==

jmalon
Black ninja
Black ninja
Posts: 78
Joined: 21 Mar 2013, 19:39
Distribution: Linux Mint
Location: Collinsville, OK

Re: Proxy Support

Post#38 by jmalon » 28 Mar 2013, 22:25

Fine with me. I just want to help out a little.

User avatar
Hamza
Warlord
Warlord
Posts: 1847
Joined: 28 Dec 2010, 07:41
Distribution: Porteus
Location: France

Re: Proxy Support

Post#39 by Hamza » 28 Mar 2013, 22:36

Thanks alot. Send a PM to admins or me when you have done that awesome documentation.
NjVFQzY2Rg==

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4621
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Proxy Support

Post#40 by fanthom » 29 Mar 2013, 09:04

@jmalon
everything is ok with your ISO. i launched it in vbox, went to firefox preferences and set proxy settings like here:
http://oi47.tinypic.com/abhq9.jpg

then i opened porteus.org webpage and saw client entries in squid access.log (on host machine):

Code: Select all

1364547764.327    774 192.168.1.36 TCP_MISS/200 5963 GET http://porteus.org/ - HIER_DIRECT/174.132.108.234 text/html
1364547764.333    132 192.168.1.36 TCP_MISS/200 679 GET http://fonts.googleapis.com/css? - HIER_DIRECT/74.125.138.95 text/css
1364547764.375    180 192.168.1.36 TCP_MISS/200 898 GET http://static.porteus.org/t3-assets/css_c2c83.css - HIER_DIRECT/108.162.199.23 text/css
1364547764.395    193 192.168.1.36 TCP_MISS/200 9273 GET http://static.porteus.org/modules/mod_slideshowck/assets/camera.min.js - HIER_DIRECT/108.162.199.23 application/x-javascript
1364547764.403    205 192.168.1.36 TCP_MISS/200 7236 GET http://static.porteus.org/modules/mod_slideshowck/assets/jquery.mobile.customized.min.js - HIER_DIRECT/108.162.199.23 application/x-javascript
1364547764.406    208 192.168.1.36 TCP_MISS/200 2700 GET http://static.porteus.org/modules/mod_slideshowck/assets/jquery.easing.1.3.js - HIER_DIRECT/108.162.199.23 application/x-javascript
so from kiosk point of view everything seems to be ok.
must be something with your network.

btw: please remember that for this test you cant restart firefox as it will bring back defaults.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

jmalon
Black ninja
Black ninja
Posts: 78
Joined: 21 Mar 2013, 19:39
Distribution: Linux Mint
Location: Collinsville, OK

Re: Proxy Support

Post#41 by jmalon » 01 Apr 2013, 15:28

I use these same settings and the same VirtualBox VM for booting Porteus Standard Edition, WebConverger, and other Linux-based live-CDs and they all work with the proxy server settings except for PKE. I just point the virtual CD to a different ISO.

Can it be that PKE doesn't support the network card or something like that? For this VM I'm using the Intel PRO/1000 MT Desktop (82540EM) as eth0 (Bridged). The version of VirtualBox I'm using is 4.2.10 r84104.

I'll try changing the NIC to see if that makes a difference. I've upload a screen print of my VirtualBox configuration - http://www.mediafire.com/view/?q19h9mqse6zm8fo

jmalon
Black ninja
Black ninja
Posts: 78
Joined: 21 Mar 2013, 19:39
Distribution: Linux Mint
Location: Collinsville, OK

Re: Proxy Support

Post#42 by jmalon » 01 Apr 2013, 15:59

1. I wrote the porteus-kiosk-10 image to CD and tried it in an IBM ThinkCentre 8090-22U. After changing the proxy settings it works.

2. I built a new VirtualBox VM with a different NIC. This time I tried the PCnet-FAST III (Bridged, eth0). It did not work.

Next, I'll try different NICs and turn bridging off.

jmalon
Black ninja
Black ninja
Posts: 78
Joined: 21 Mar 2013, 19:39
Distribution: Linux Mint
Location: Collinsville, OK

Re: Proxy Support

Post#43 by jmalon » 01 Apr 2013, 20:42

Weird issue....The Firefox homepage has become a mixture of the homepage I put into the kiosk wizard and the default homepage of http://porteus.org in the middle. This has happened a few times now. The homepage I've changed it to in kiosk wizard is https://www.example.com/ex/touch.dll/?F ... =yyyyyyyyy. However, when the CD is booted to PKE, the homepage becomes https://www.example.com/ex/touch.dll/?F ... =yyyyyyyyy. I think the "&" may be an issue.

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4621
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Proxy Support

Post#44 by fanthom » 02 Apr 2013, 14:47

I wrote the porteus-kiosk-10 image to CD and tried it in an IBM ThinkCentre 8090-22U. After changing the proxy settings it works.
good - it confirms that from ISO point of view everything is ok, other cases must be vbox/network settings (firewall) related.
The Firefox homepage has become a mixture of the homepage I put into the kiosk wizard and the default homepage of http://porteus.org in the middle.
will be fixed in next wizard/ISO spin.
i have also fixed CD ejection bug, finally (i hope) fixed screensaver/DPMS issue, and implemented new feature: possibility of shutting down firefox after certain period of keyboard/mouse inactivity.
waiting on brokenman to implement this option in the wizard.

thanks a lot for your feedback.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

jmalon
Black ninja
Black ninja
Posts: 78
Joined: 21 Mar 2013, 19:39
Distribution: Linux Mint
Location: Collinsville, OK

Re: Proxy Support

Post#45 by jmalon » 02 Apr 2013, 18:33

Since the proxy server settings work properly on a physical PC, I'm going to mark this thread as solved. Thank you again for all of your work!

Time to hit the touch screen calibration issue some more.

Post Reply