[Solved] Porteus Settings Centre" doesn't start on 2.0 RC2

Post here if you are a new Porteus member and you're looking for some help.
nassausky
Black ninja
Black ninja
Posts: 35
Joined: 14 Feb 2013, 18:32
Distribution: Porteus v2.0 rc2 i486
Location: NY

[Solved] Porteus Settings Centre" doesn't start on 2.0 RC2

Post#1 by nassausky » 16 Feb 2013, 17:19

This is from a simple remaster with just:
1) /home/guest/.vnc folder included in the rootcopy
2) Tigervnc and it's dependencies in modules (tigervnc-1.1.0-i486-1.xzm, gnutls-3.0.23-i486-1.xzm,libtasn1-2.12-i486-1.xzm,nettle-2.5-i486,p11-kit-0.12-i486-1.xzm)

Thanks
Last edited by nassausky on 17 Feb 2013, 21:31, edited 1 time in total.

User avatar
Hamza
Warlord
Warlord
Posts: 1847
Joined: 28 Dec 2010, 07:41
Distribution: Porteus
Location: France

Re: Porteus Settings Centre" doesn't start on 2.0 RC2

Post#2 by Hamza » 16 Feb 2013, 17:23

Hi,

Please post xpsinfo report.

Cheers
NjVFQzY2Rg==

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5456
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: Porteus Settings Centre" doesn't start on 2.0 RC2

Post#3 by brokenman » 16 Feb 2013, 20:33

Does it start from a terminal?

ktsuss /opt/porteus-scripts/porteus-settings-centre

If so please check the desktop file and see what is in the exec= line.

grep "Exec=" /usr/share/applications/gtk-porteus-settings-centre.desktop
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

nassausky
Black ninja
Black ninja
Posts: 35
Joined: 14 Feb 2013, 18:32
Distribution: Porteus v2.0 rc2 i486
Location: NY

Re: Porteus Settings Centre" doesn't start on 2.0 RC2

Post#4 by nassausky » 16 Feb 2013, 21:21

OK thanks,

@hamza
xpsinfo starts but when I chose to upload it. It took a long time and responded with:
Your file has been uploaded to and this address is now on your clipboard and in the /tmp/pastebin-link.txt
The pastebin-link.txt file was empty and so was the clipboard.


@brokenman
Yes it started from the command line you gave.
The output to your grep was:
Exec=/opt/porteus-scripts/xorg/psu "/opt/porteus-scripts/porteus-settings-centre"

User avatar
Hamza
Warlord
Warlord
Posts: 1847
Joined: 28 Dec 2010, 07:41
Distribution: Porteus
Location: France

Re: Porteus Settings Centre" doesn't start on 2.0 RC2

Post#5 by Hamza » 16 Feb 2013, 21:42

Did you modified base modules ? Did you added an new module in your remastered ISO? Did you you used the rootcopy to store your files?

Which operating system did you used to remaster the ISO?
xpsinfo starts but when I chose to upload it. It took a long time and responded with:
It seems there is an issue with pastebin API.
NjVFQzY2Rg==

nassausky
Black ninja
Black ninja
Posts: 35
Joined: 14 Feb 2013, 18:32
Distribution: Porteus v2.0 rc2 i486
Location: NY

Re: Porteus Settings Centre" doesn't start on 2.0 RC2

Post#6 by nassausky » 16 Feb 2013, 23:52

Yes, I'm sorry if I didn't make it clear in my original post,

I put the:
  • /home/guest/.vnc folder into rootcopy
I also put Tigervnc and it's dependencies in the modules folder. There are the files in the modules folder:
  • tigervnc-1.1.0-i486-1.xzm,
    gnutls-3.0.23-i486-1.xzm,
    libtasn1-2.12-i486-1.xzm,
    nettle-2.5-i486,
    p11-kit-0.12-i486-1.xzm
I did not touch the base modules. I am not sure if it's accepted or necessary but I would post my ISO file somewhere if you have a suggestion as to where to put it.

User avatar
Hamza
Warlord
Warlord
Posts: 1847
Joined: 28 Dec 2010, 07:41
Distribution: Porteus
Location: France

Re: Porteus Settings Centre" doesn't start on 2.0 RC2

Post#7 by Hamza » 16 Feb 2013, 23:58

Please upload your ISO somewhere as mediafire.com and we'll have a look.
NjVFQzY2Rg==

nassausky
Black ninja
Black ninja
Posts: 35
Joined: 14 Feb 2013, 18:32
Distribution: Porteus v2.0 rc2 i486
Location: NY

Re: Porteus Settings Centre" doesn't start on 2.0 RC2

Post#8 by nassausky » 17 Feb 2013, 00:33


User avatar
Hamza
Warlord
Warlord
Posts: 1847
Joined: 28 Dec 2010, 07:41
Distribution: Porteus
Location: France

Re: Porteus Settings Centre" doesn't start on 2.0 RC2

Post#9 by Hamza » 17 Feb 2013, 01:07

It does start here with your remastered ISO. This means there is either a conflict with your additional modules or you're using the changes feature and there's a "bad" changes inside.
NjVFQzY2Rg==

nassausky
Black ninja
Black ninja
Posts: 35
Joined: 14 Feb 2013, 18:32
Distribution: Porteus v2.0 rc2 i486
Location: NY

Re: Porteus Settings Centre" doesn't start on 2.0 RC2

Post#10 by nassausky » 17 Feb 2013, 01:22

Can you explain what you mean by 'changes feature'?

Thanks

User avatar
Hamza
Warlord
Warlord
Posts: 1847
Joined: 28 Dec 2010, 07:41
Distribution: Porteus
Location: France

Re: Porteus Settings Centre" doesn't start on 2.0 RC2

Post#11 by Hamza » 17 Feb 2013, 02:32

Simple question. Are you using changes cheatcode on a writable media as a HDD or an USB stick ?
NjVFQzY2Rg==

nassausky
Black ninja
Black ninja
Posts: 35
Joined: 14 Feb 2013, 18:32
Distribution: Porteus v2.0 rc2 i486
Location: NY

Re: Porteus Settings Centre" doesn't start on 2.0 RC2

Post#12 by nassausky » 17 Feb 2013, 13:38

Oh yes. I used a cheat code to startup vncserver since it gave errors about it not finding /home/guest/ folder. Not sure why /home/guest folder isn't found but as soon as I moved it from rc.local to the cheatcode location /boot/porteus.cfg then vncserver started up without a problem.

And yes I took that ISO and installed it to a HDD.

It's still very strange though that you can boot that ISO and Porteus Settings Centre starts. I try it and it doesn't. I mean it's the same ISO image.

User avatar
Hamza
Warlord
Warlord
Posts: 1847
Joined: 28 Dec 2010, 07:41
Distribution: Porteus
Location: France

Re: Porteus Settings Centre" doesn't start on 2.0 RC2

Post#13 by Hamza » 17 Feb 2013, 13:45

Please try to boot up your ISO using "Always Fresh" mode.
NjVFQzY2Rg==

nassausky
Black ninja
Black ninja
Posts: 35
Joined: 14 Feb 2013, 18:32
Distribution: Porteus v2.0 rc2 i486
Location: NY

Re: Porteus Settings Centre" doesn't start on 2.0 RC2

Post#14 by nassausky » 17 Feb 2013, 13:55

Yes that worked and It started up the Porteus Settings Centre but it didn't start up vncserver since the modules didn't load. Is that how you started yours? I thought you were able to boot the ISO normally and have the Porteus Settings Centre start with the vncserver and dependency modules loaded.

So close yet so far :(

nassausky
Black ninja
Black ninja
Posts: 35
Joined: 14 Feb 2013, 18:32
Distribution: Porteus v2.0 rc2 i486
Location: NY

Re: Porteus Settings Centre" doesn't start on 2.0 RC2

Post#15 by nassausky » 17 Feb 2013, 14:01

OK so from the "Always Fresh" mode I activated all the 5 modules and it still started the Porteus Settings Centre. As soon as I started the vncserver, then I tried and it did not start the Porteus Settings Centre. :(

Post Reply