[SOLVED] How to load modules at boot?

Post here if you are a new Porteus member and you're looking for some help.
Post Reply
User avatar
Slaxmax
Contributor
Contributor
Posts: 403
Joined: 03 Jan 2013, 09:51
Distribution: KDE4
Location: Campinas Brazil https://goo.gl/yrxwKi

[SOLVED] How to load modules at boot?

Post#1 by Slaxmax » 03 Jan 2013, 10:17

I created some modules, but they do not load at boot.
I put the modules in the Modules folder on flashdrive.
I use these modules in Slax, but I think that is different charging in Porteus, right?
Last edited by Slaxmax on 20 Aug 2013, 04:32, edited 1 time in total.
“DNA is like a computer program but far, far more advanced than any software ever created.”
― Bill Gates, The Road Ahead

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5436
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: How to load modules at boot?

Post#2 by brokenman » 03 Jan 2013, 11:38

Yes they should go in the modules directory which is inside the porteus directory on the media from which you are booting. Please boot into porteus without the modules and then activate them through a console: activate /path/to/modules.xzm and let us know the output. It could be corrupt modules.

By the way i am moving this thread to the appropriate location.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4547
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: How to load modules at boot?

Post#3 by fanthom » 03 Jan 2013, 12:13

@Slaxmax

first of all - make sure that modules end with .xzm and not .sb :wink:
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Post Reply