Porteus install script on Porteus-2.0 RC1

Please reproduce your error on a second machine before posting, and check the error by running without saved changes or extra modules (See FAQ No. 13, "How to report a bug"). For unstable Porteus versions (alpha, beta, rc) please use the relevant thread in our "Development" section.
Post Reply
User avatar
Hamza
Warlord
Warlord
Posts: 1846
Joined: 28 Dec 2010, 07:41
Distribution: Porteus
Location: France

Porteus install script on Porteus-2.0 RC1

Post#1 by Hamza » 31 Dec 2012, 14:09

Hi,

When I would to copy my Porteus into a partition formatted with ext4. I'm getting this issue.

Screenshot

HOW TO REPRODUCE
  1. Boot into Always Fresh Mode
  2. Open a terminal
  3. Copy all your data on a fresh formatted partition
  4. Executes these commands:

    Code: Select all

    cd /mnt/sdXY/boot

    Code: Select all

    ./Porteus-installer-for-Linux.com
Thanks
NjVFQzY2Rg==

beny
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 720
Joined: 02 Jan 2011, 11:33
Location: italy

Re: Porteus install script on Porteus-2.0 RC1

Post#2 by beny » 31 Dec 2012, 14:15

i have done two system ext4 and no trouble with the linux installer.are you shure that the media are formatted well in ext 4 and you have put the flag, boot? i use 64 bit

User avatar
Hamza
Warlord
Warlord
Posts: 1846
Joined: 28 Dec 2010, 07:41
Distribution: Porteus
Location: France

Re: Porteus install script on Porteus-2.0 RC1

Post#3 by Hamza » 31 Dec 2012, 14:18

Yes, I'm sure. Here is a screenshot of GParted about this partition.

Screenshot
NjVFQzY2Rg==

beny
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 720
Joined: 02 Jan 2011, 11:33
Location: italy

Re: Porteus install script on Porteus-2.0 RC1

Post#4 by beny » 31 Dec 2012, 14:23

i use sh instead ./ and the script i don't think it is different from 32 to 64 bit.. and the name of device is right? you have put in the changes folder if any?
Last edited by beny on 31 Dec 2012, 14:28, edited 1 time in total.

User avatar
Hamza
Warlord
Warlord
Posts: 1846
Joined: 28 Dec 2010, 07:41
Distribution: Porteus
Location: France

Re: Porteus install script on Porteus-2.0 RC1

Post#5 by Hamza » 31 Dec 2012, 14:28

This works with sh, thanks. Why does this doesn't works natively just by using the selected interpreter at head of script?
NjVFQzY2Rg==

beny
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 720
Joined: 02 Jan 2011, 11:33
Location: italy

Re: Porteus install script on Porteus-2.0 RC1

Post#6 by beny » 31 Dec 2012, 14:29

good hamza i have used always sh to run the bash script

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4547
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Porteus install script on Porteus-2.0 RC1

Post#7 by fanthom » 01 Jan 2013, 15:12

@Hamza
as per:
http://files.porteus.org/screen.png

i see that installer detected your partition as 'aufs'.
you must have run this script from /root or any other folder in '/' and not /mnt/sdXY/boot

will try to tweak the installer to detect destination partition despite of the folder you are currently in.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

User avatar
Hamza
Warlord
Warlord
Posts: 1846
Joined: 28 Dec 2010, 07:41
Distribution: Porteus
Location: France

Re: Porteus install script on Porteus-2.0 RC1

Post#8 by Hamza » 01 Jan 2013, 15:14

thanks!
NjVFQzY2Rg==

Post Reply