Firefox Add ons?

Here you can post about the issues related to modifications performed manually (not through the kiosk wizard). Example: swapped kernel, added 3rd party modules or files.
Please describe in detail what has been changed and hopefully other kiosk user will be able to help.
Porteus team wont resolve bugs posted in this category as we support only modifications made by the kiosk wizard.
User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4548
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Firefox Add ons?

Post#16 by fanthom » 23 Jul 2014, 12:01

hello luk,

please run firefox-26.x on a clean profile in your favorite distro-> install FxKeyboard addon -> close firefox -> copy addon and addon.sqlite from your newly created profile to 003-settings.xzm/xxx/xxx/
(no need to edit prefs.js)

squash 003-settings.xzm module back -> create new kiosk ISO -> check if that works.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

luk
Ronin
Ronin
Posts: 2
Joined: 22 Jul 2014, 20:49
Distribution: gentoo
Location: Poland

Re: Firefox Add ons?

Post#17 by luk » 31 Jul 2014, 12:08

Hello fanthom
sorry so that long...
I checked this and we have success! :)
I copied fx Keyboard addon + addon.json + extension.ini(with little path change).
Next squash 003-settings.xzm module back, and dd iso -> works great.
Thank You so much.

PS.Pozdrowienia z Polski :)

filterguy
Ronin
Ronin
Posts: 3
Joined: 06 Jan 2015, 12:41
Distribution: Porteus kiosk
Location: Libya

Re: Firefox Add ons?

Post#18 by filterguy » 06 Jan 2015, 12:54

First of all thank you for help, I have almost made it work with your help.
Now more details on what "almost" worked for me :)
Web kiosk has no mouse/keyboard, just touch screen, so I need a virtual keyboard, but fxkeyboard can't switch between layouts, and i need English and Arabic layouts in my kiosk. So i have chosen "vkeyboard" and made Arabic layout my own for it. I included "extensions,json" and "prefs.js" with path modiffications, but after i install porteus i see popup window with "Select Your Add-ons" menu every time firefox restarts.
I will try to add "extensions.ini" now, i case someone deed multiple languages on virtual keyboard successfully, i'd be glad to hear hints :)

P.S.: "extensions.ini" didn't help :( still asking to confirm addon every restart :wall:

tome
Contributor
Contributor
Posts: 561
Joined: 26 Jun 2013, 14:03
Distribution: x64 Openbox
Location: Poland
Contact:

Re: Firefox Add ons?

Post#19 by tome » 06 Jan 2015, 13:26

You must save also your firefox profile, probably prefs.js, extensions.ini(json), addons.json or some other config files.

filterguy
Ronin
Ronin
Posts: 3
Joined: 06 Jan 2015, 12:41
Distribution: Porteus kiosk
Location: Libya

Re: Firefox Add ons?

Post#20 by filterguy » 06 Jan 2015, 14:21

tome wrote:You must save also your firefox profile, probably prefs.js, extensions.ini(json), addons.json or some other config files.
Thank you for your reply. I am taking all files from my firefox profile, everything seems to be working almost fine, I have included prefs.js *fixed path*, extensions.ini(json) *fixed path*, addons.json *no changes*, but firefox gives me message Image

after I press "Done". keyboard works, but after each restart of firefox same popup window :(

when i search files for content include "vkeyboard", only those 4 files i included appear, but i looked only inside profile folder

filterguy
Ronin
Ronin
Posts: 3
Joined: 06 Jan 2015, 12:41
Distribution: Porteus kiosk
Location: Libya

Re: Firefox Add ons?

Post#21 by filterguy » 06 Jan 2015, 14:57

I have solved problem by creating file "user.js" in profile folder including this:

Code: Select all

user_pref("extensions.shownSelectionUI", true);
user_pref("extensions.autoDisableScopes", 0);
I hope this information will help someone ;)

pyro
Ronin
Ronin
Posts: 2
Joined: 07 Feb 2015, 11:48
Distribution: Ubuntu
Location: Munich

Re: Firefox Add ons?

Post#22 by pyro » 07 Feb 2015, 11:59

Hi,

first of all, I got fxkeyboard running on porteus kiosk. Thanks for that.

To only thing is that I always get the US layout. But for the hardware keyboard itś the correct layout DE...

any suggestion?

pyro
Ronin
Ronin
Posts: 2
Joined: 07 Feb 2015, 11:48
Distribution: Ubuntu
Location: Munich

Re: Firefox Add ons?

Post#23 by pyro » 07 Feb 2015, 19:18

Changed the locale file GB in the addon .xpi with the German one.

kper
Ronin
Ronin
Posts: 1
Joined: 19 Feb 2015, 22:28
Distribution: Kiosk
Location: UK

Re: Firefox Add ons?

Post#24 by kper » 19 Feb 2015, 23:35

I was thinking of using Porteus Kiosk Edition with an old laptop connected to a TV as a monitor as a simple, quick-to-set-up way to give guests internet access.

I'd want to install Adblock Plus in Firefox, though, and configure preferences.

Maybe other extensions too. (And maybe other Firefox preferences, like no 3rd party cookies.)

I'm afraid it just sounds too difficult and fiddly to get extensions and their preferences set up.

The lack of a simple way to do it (ie. boot, set up Firefox as desired, generate new ISO) has really put me off.

I'm hoping that might be helpful feedback 'from the living room.' Sitting in there, this is not, in reality, straightforward at all, you see! :%)

But if it could be made straightforward, that would be truly fantastic... :Yahoo!:

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4548
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Firefox Add ons?

Post#25 by fanthom » 20 Feb 2015, 09:48

@kper

this is quite simple and was described few times on the forum already - even in this thread.
check this:

a) run firefox-31.x ESR on a clean profile in your favorite distro
b) install addons
c) configure firefox as you like
d) close the browser
e) unsquash 003-settings.xzm from the ISO and replace original /home/guest/.mozilla with your /home/guest/.mozilla
f) squash 003-settings.xzm module back
g) create new kiosk ISO
h) check if everything works
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Th4n0s
White ninja
White ninja
Posts: 4
Joined: 30 Jun 2015, 20:55
Distribution: Porteus Kiosk 3.4.0
Location: Glasgow

Re: Firefox Add ons?

Post#26 by Th4n0s » 30 Jun 2015, 21:02

Hi,

I have tried to follow the steps you provided in order to add Virtual Keyboard to the Proteus distribution but after running unsquashfs 003-settings.xzm and navigating to xzm/squashfs-root/home/quest I cannot find the .mozilla folder. Any suggestions?

Thanks in advance

tome
Contributor
Contributor
Posts: 561
Joined: 26 Jun 2013, 14:03
Distribution: x64 Openbox
Location: Poland
Contact:

Re: Firefox Add ons?

Post#27 by tome » 30 Jun 2015, 21:46

Enable "Show hidden files" option in your File Manager or paste path to address bar.

Th4n0s
White ninja
White ninja
Posts: 4
Joined: 30 Jun 2015, 20:55
Distribution: Porteus Kiosk 3.4.0
Location: Glasgow

Re: Firefox Add ons?

Post#28 by Th4n0s » 30 Jun 2015, 22:09

Thanks a lot! It worked! Hopefully I will be able to carry out the rest steps now.

Th4n0s
White ninja
White ninja
Posts: 4
Joined: 30 Jun 2015, 20:55
Distribution: Porteus Kiosk 3.4.0
Location: Glasgow

Re: Firefox Add ons?

Post#29 by Th4n0s » 01 Jul 2015, 18:29

Back again as my attempt to modify the iso file failed...

I followed the steps described above and I am getting the following error when I am testing the new iso:
cannot read 003-settings.xzm. Corrupted module?

Please burn the kiosk ISO once again, exiting now...

I have tried even without making any changes just unsquash and mksquash the 003-settings.xzm file and ./make_iso.sh to create the new iso.

Any suggestions?

Thanks again in advance

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4548
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Firefox Add ons?

Post#30 by fanthom » 01 Jul 2015, 18:42

your squashfs-tools must support 'xz' compression.

if 'xz' is not default then you should build the module using following syntax:

Code: Select all

mksquashfs /tmp/fakeroot /tmp/newmodule.xzm -comp xz -b 256K -Xbcj x86 -noappend
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Post Reply