root filesystem

Post here if you are a new Porteus member and you're looking for some help.
Post Reply
feng
Black ninja
Black ninja
Posts: 62
Joined: 18 Jan 2011, 15:51
Location: internet

root filesystem

Post#1 by feng » 12 Jun 2012, 14:56

hi !

porteus mount the root filesystem on ram.

my question: is it possible to mount root filesystem on a directory of the hard drive? /abc on /dev/sdb1 for example.

this idea is trying to have more and more space for the root filesystem.

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4623
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: root filesystem

Post#2 by fanthom » 13 Jun 2012, 09:23

hi feng,

the only way of doing this is to use 'changes=/dev/sdb1/abc' cheatcode. root filesystem will have the same size as free space on /dev/sdb1 partition.
be aware that you wont be running 'Always Fresh' mode anymore.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Post Reply