wishes - new

New features which should be implemented in Porteus Kiosk Edition and the kiosk wizard.
Post Reply
popow_sergei
White ninja
White ninja
Posts: 23
Joined: 26 Feb 2016, 14:36
Distribution: -
Location: tambov rossia

wishes - new

Post#1 by popow_sergei » 03 Mar 2016, 19:03

wish:
- implement the setting in the config page zoom
- implement the possibility to remap CTRL+/- for any other key + scroll mouse

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4623
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: wishes - new

Post#2 by fanthom » 04 Mar 2016, 09:57

Hello Sergei,

"implement the setting in the config page zoom"
For Firefox you could try 'browser_preferences=' parameter:
http://porteus-kiosk.org/parameters.htm ... references

and use 'layout.css.dpi' preference as described here:
https://wiki.archlinux.org/index.php/fi ... _DPI_value

"implement the possibility to remap CTRL+/- for any other key + scroll mouse"
I doubt many users would benefit from this feature and i wont accept any addons in the official build (they often goes outdated/incompatible). Please follow these instructions:
http://dottech.org/157597/how-to-change ... tcuts-tip/

Thanks
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

popow_sergei
White ninja
White ninja
Posts: 23
Joined: 26 Feb 2016, 14:36
Distribution: -
Location: tambov rossia

Re: wishes - new

Post#3 by popow_sergei » 06 Mar 2016, 22:32

how to unlock Ctrl+scrol mouse ?

popow_sergei
White ninja
White ninja
Posts: 23
Joined: 26 Feb 2016, 14:36
Distribution: -
Location: tambov rossia

Re: wishes - new

Post#4 by popow_sergei » 16 Mar 2016, 06:26

what about the tasks hot key to determine the IP or mac kiosk?

popow_sergei
White ninja
White ninja
Posts: 23
Joined: 26 Feb 2016, 14:36
Distribution: -
Location: tambov rossia

Re: wishes - new

Post#5 by popow_sergei » 16 Mar 2016, 06:35

and the introduction of a random variable for hostname you can implement?
example - hostname=firma1_filial2_4*1-9) => microsoft_moskva_1234

or even better, add to the name of the PC polednik digits of the mac address
example - hostname=firma2_mac => microsoft_1234

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4623
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: wishes - new

Post#6 by fanthom » 16 Mar 2016, 09:36

Hello Sergei,

"how to unlock Ctrl+scrol mouse ?"
Perhaps you need to remaster instalaltion ISO and edit 003-settings.xzm/etc/xdg/openbox/rc.xml.

"the introduction of a random variable for hostname you can implement?"
Please use 'run_command=' parameter which supports shell scripting syntax:
http://porteus-kiosk.org/parameters.html#run_command

Example:

Code: Select all

run_command=hostname $(get_mac_function)
Of course you need to write proper code to get the MAC.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

popow_sergei
White ninja
White ninja
Posts: 23
Joined: 26 Feb 2016, 14:36
Distribution: -
Location: tambov rossia

Re: wishes - new

Post#7 by popow_sergei » 16 Mar 2016, 12:12

Thank you.
I understand what to edit original image wizard makes no sense?
still xzm sway with the installation of the new from the Internet.
ie need to rebuild the iso has already been created?
Of course you need to write proper code to get the MAC.
the maximum that know how to get the row with the Mac address.
ifconfig -a | grep eth0 |grep HWaddr .
but how it to change, I can not do it.

stopel
White ninja
White ninja
Posts: 4
Joined: 16 Mar 2016, 14:45
Distribution: 3.7.0
Location: Hamburg

Re: wishes - new

Post#8 by stopel » 16 Mar 2016, 14:54

fanthom wrote:Hello Sergei,

"implement the setting in the config page zoom"
For Firefox you could try 'browser_preferences=' parameter:
http://porteus-kiosk.org/parameters.htm ... references
I tried to force 150% zoom by pointing to a config with
user_pref("zoom.minPercent", 150);
user_pref("zoom.maxPercent", 150);

Result is: Firefox still starts in 100%.
However, when I do STRG+mousewheel (= manual zooming) then it jumps to 150% and stays there = the parameters do go into effect, but are ignored at start.

any suggestions how to reach specific zoom level from start?

Thanks and regards,
Sebastian

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4623
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: wishes - new

Post#9 by fanthom » 16 Mar 2016, 15:03

"I understand what to edit original image wizard makes no sense?"
It does make sense - please follow my instructions.

"the maximum that know how to get the row with the Mac address.
ifconfig -a | grep eth0 |grep HWaddr .
but how it to change, I can not do it."
'hostname' command does that. Again - you should follow my instructions.

"any suggestions how to reach specific zoom level from start?"
you could use run_command= parameter. Sleep for 20 seconds (to make sure the browser actually starts) and then emulate Ctrl++ key press with xdotool utility.
Google has many examples how to use xdotool.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

popow_sergei
White ninja
White ninja
Posts: 23
Joined: 26 Feb 2016, 14:36
Distribution: -
Location: tambov rossia

Re: wishes - new

Post#10 by popow_sergei » 16 Mar 2016, 19:29

'hostname' command does that. Again - you should follow my instructions.
i.e. the command hostname $(get_mac_function) will work?
and no need to invent code ?

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4623
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: wishes - new

Post#11 by fanthom » 19 Mar 2016, 22:02

Yes - you need to write code to get the MAC address.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Post Reply